Judith slaagt, waar ziekenhuis faalt

Judith slaagt, waar ziekenhuis faalt

De laatste jaren kreeg ik in toenemende mate last van overmatig transpireren en een verontrustend hoge bloeddruk. Niet in rust, maar alleen bij inspanning. Staakte ik daarna de lichamelijke activiteit, dan werd ik door de snel dalende bloeddruk erg duizelig en kon ik letterlijk geen stap meer verzetten. In september 2015 moest ik hierdoor zelfs mijn geliefde sport (ik ben wedstrijdloper) opgeven. Mijn huisarts stuurde mij naar een cardioloog, alhoewel ik zelf wel wist dat daar het probleem niet lag. Mijn hart bleek inderdaad perfect in orde.

Daarna werd ik doorverwezen naar een internist. Deze kon niets vinden, en ‘concludeerde’ daarop dat de bloeddrukschommelingen (met uitschieters tot 270 bovendruk!) ‘dus’ genetisch bepaald moesten zijn, en ik ‘dus’ mijn hele verdere leven bloeddrukverlagers moest slikken! Dat leek mij persoonlijk ‘dus’ niet zo’n goed idee. Ik zocht naar een andere weg en trof Judith op mijn pad.  Na 10 minuten had zij uitgevonden dat ik een chronisch Jodiumtekort had, waardoor mijn schildklier slecht werkte. De remedie: dagelijks een Kelptablet van Dr. Vogel en het gebruik van Keltisch zeezout.

Na drie weken was mijn bloeddruk weer als vanouds: 115/72, wat heel mooi is voor een man van 63. Het overmatig transpireren nam langzaam af, tot dit na twee maanden ook geheel over was. Daarna kon ik ook weer gaan trainen. Dus bij twijfel aan een diagnose binnen de reguliere gezondheidszorg misschien toch óók even langs bij Judith!

Benjamin W. van ’t HofGasteren (Dr.)
Comments are closed.